SMS naar email

SMS naar email versturen is mogelijkk met de oplossing die wij aanbieden.

Is het binnen uw organisatie vereist om te loggen in specifieke applicaties? In combinatie met SMS authenticatie? En is het niet mogelijk om meerdere accounts hiervoor te regelen? Zo ja, dan is de conclusie dat het erg lastig kan worden om de logistiek in te vullen. Want wie gaat de telefoon met de simkaart dragen die de SMS berichten gaat ontvangen? Dit zal dan georganiseerd moeten worden. Misschien de medewerker met piket- of consignatie- of storingsdienst? Maar wat als er een andere medewerker in die applicatie in wil loggen? Of de medewerker welke de telefoon bij zich heeft is niet bereikbaar? Dan wordt het lastig als de applicatie alleen ondersteuning biedt voor het inloggen met SMS authenticatie. Er zijn nog veel applicatie die het vereisen in deze tijd.

Wat als?

Wat als de mobiele telefoon en de bijbehorende simkaart verloren raakt? Dan moeten er eerst een nieuwe telefoon en een simkaart aangevraagd worden. Of bij de leverancier van de applicatie het 097 nummer worden aangepast zodat men weer kan inloggen. En wat als het bedrijfskritisch is om snel in te loggen en acties uit te voeren om de desbetreffende service en support te kunnen leveren aan uw klant? Dan kost dit geregel veel te veel tijd. Oftewel dit rampscenario kan lijden tot een opstapeling van werkzaamheden en klant en omzetverlies. Dit moet worden voorkomen.

Stroomlijnen en centraliseren

In deze mogelijke scenario’s is het aanbevolen om het ontvangen van SMS berichten te stroomlijnen en te centraliseren. Alle SMS berichten komen dan per e-mail binnen en elke medewerker met toegang tot de mailbox kan de SMS raadplegen via de e-mailbox.

Uw organisatie is dan niet meer afhankelijk van een mobiele telefoon of simkaart. Daarnaast hoeft u geen planning meer te maken voor de drager van de mobiele telefoon of simkaart. Dit bespaard al veel tijd. Inloggen en het organiseren van het verstrekken van deze codes is dan geen logistieke nachtmerrie meer. SMS naar email is dan de ideale oplossing rondom deze problemen. Alle inkomende SMS berichten worden dan automatisch omgezet naar een e-mailbericht. Een simkaart is niet meer nodig.